Ga naar de inhoud

Voor iedere werkschoen de juiste steunzolen

Waarom gecertificeerde steunzolen voor werkschoenen?

Er wordt de laatste jaren vaker en strenger gecontroleerd door overheidsinstanties op het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). De norm EN-ISO-20345:2011, die in overeenstemming is met de bepalingen in de Europese verordening 2016/425, schrijft voor dat steunzolen i.c.m. veiligheidsschoenen ALTIJD gecertificeerd moeten zijn.

Bij Solemades krijg je (en/of je werkgever) een bijbehorend certificaat waaruit dit blijkt. Bij een inspectie of ongeval kan het nodig zijn om dit certificaat te laten zien.

Waar moeten gecertificeerde steunzolen aan voldoen

 

Waar moeten gecertificeerde steunzolen aan voldoen?

Dit is afhankelijk van het merk en model van de werkschoenen. Ieder merk stelt weer andere eisen. Bij het maken van steunzolen voor veiligheidsschoenen wordt o.a. rekening gehouden met:

– vochtregulering
– slijtweerstand
– elektrostatische ontlading
– schokabsorptie
– resthoogte onder de veiligheidsneus

Voor de meeste werkschoenen is het mogelijk om steunzolen te certificeren. Staat je merk niet in de configurator, neem dan even contact met ons op.

 

Bestel direct je eigen unieke steunzolen voor in je werkschoenen

Eenvoudig online configureren en bestellen, aangepast aan jouw wensen en handgemaakt in onze werkplaats.

  • Comfortverhogend
  • Klachtoplossend
  • Prestatieverbeterend

Start configurator

Voor werkgevers

Ongeveer 10% van de werknemers draagt steunzolen en er wordt de laatste jaren vaker en strenger gecontroleerd door overheidsinstanties op het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM).

Heb je medewerkers met voetproblemen en/of problemen met het huidige werkschoeisel? Wij nemen voor jou de zorg uit handen en zorgen ervoor dat jouw medewerkers weer snel, zonder pijnklachten en volledig gecertificeerd aan het werk kunnen! Neem gerust contact op om te vragen naar de mogelijkheden.

Bestel gemakkelijk je eigen unieke steunzolen

Eenvoudig online configureren en bestellen, aangepast aan jouw wensen en handgemaakt in onze werkplaats.

  • Comfortverhogend
  • Klachtoplossend
  • Prestatieverbeterend