Ga naar de inhoud
 

Wanneer heb je steunzolen nodig?

Wanneer heb je steunzolen nodig? Dit is best lastig om zelf te bepalen. Uiteraard kun je voet klachten ervaren, maar de vraag is dan, kunnen steunzolen deze voetklachten verhelpen? Heb ik een afwijkende voetstand of drukverdeling waardoor mijn voetklachten worden veroorzaakt?

In onze configurator geef je aan waarvoor of voor welke sport je steunzolen wilt gebruiken, in welke schoenen je ze gaat gebruiken en eventueel welke klachten je ervaart. Steunzolen laten aanmeten is daarmee heel makkelijk en snel.

Start configurator

Wanneer heb je steunzolen nodig? Orthopedisch technologen helpen je bij dit vraagstuk

Zodra jij je steunzolen samenstelt in de configurator en de blauwdrukken thuis hebt gemaakt, beoordelen onze orthopedisch technologen eerst jouw gegevens en blauwdrukken. Hierbij kijken ze o.a. naar jouw voettype, voetstand en drukverdeling onder je voeten en natuurlijk wat jij hebt ingevuld in de configurator. Indien we twijfelen of onze steunzolen voor jou kunnen helpen, dan nemen ew eerst contact met je op. Zo streven wij naar de 100% tevredenheidsgarantie!

Naast het feit dat onze experts met jou mee kijken op afstand, kun je voor jezelf nagaan of steunzolen een mogelijke oplossing voor je zijn. Om dat te bepalen moet je eerst dit weten: Wat doen steunzolen? Daar gaan we in de rest van dit artikel op in.

Steunzolen, ook wel voetbedden of inlegzolen kunnen voor verschillende toepassingen worden gebruikt. Ben jij op zoek naar de oplossing voor jouw voetklachten, wil je jouw (sport)prestaties verbeteren of wil je gewoon wat extra comfort in je schoenen? Dan kunnen steunzolen voor jou de oplossing bieden!

Steunzolen draag je in je eigen schoenen ter vervanging van het standaard voetbed. Of als je schoenen geen uitneembaar voetbed bevatten, als extra toevoeging in je schoenen. Maar wat doen steunzolen? In dit artikel leggen we je uit wat steunzolen voor jou kunnen betekenen. 

Wat doen steunzolen: meer dan voetklachten oplossen

Heb je klachten aan je voet, enkel, knie, heup of rug dan kunnen steunzolen daarbij in de meeste gevallen heel goed helpen. Steunzolen helpen namelijk de stand van je voeten te corrigeren indien deze afwijkend is. Een afwijkende voetstand kan klachten hogerop in het lichaam veroorzaken. Vergelijk hierbij het lichaam met een toren. Wanneer de onderste steen scheef staat, staat de hele toren scheef. Je lichaam moet dit dan compenseren en dat kan leiden tot klachten.

Heb je steunzolen laten aanmeten via onze configurator? Dan zien onze orthopedische technologen via de voetafdruk, die je toegestuurd krijgt na je bestelling, of jouw voetstand afwijkend is.

Daarnaast kan het zijn dat je pijn ervaart doordat de druk onder je voeten op bepaalde plekken heel hoog is. Ook dat is goed te zien op een blauwdruk. Door het dragen van steunzolen verbetert de drukverdeling onder je voeten. Door de druk op plekken waar het kan te verhogen, door middel van extra steun op die plekken, wordt de druk op de plekken waar je de pijnklachten ervaart verlaagd. Hierdoor verminderen je voetklachten. Ook andere klachten, zoals knie- of heupklachten kunnen daardoor verminderen, omdat je door de pijn anders bent gaan lopen.

Soms kan het zijn dat jouw voet klachten ontstaan door een andere oorzaak en dat deze voet klachten niet volledig met steunzolen op te lossen zijn. Daarom krijg je bij iedere bestelling ook een schoenadvies meegestuurd. Hierin kun je precies zien waar je, afhankelijk van jouw voet klacht(en), rekening mee kunt houden. Een optimale afstelling tussen steunzolen en schoenen draagt in grote mate bij aan het oplossen van voet klachten.

Start configurator

Wanneer heb je steunzolen nodig? Als je comfortverhoging verlangt

Het kan zijn dat je geen voet klachten hebt, maar op zoek bent naar extra comfort in je schoenen. Soms heb je een paar schoenen waarvan je zelf eigenlijk wel weet dat deze ‘verkeerd’ zijn, maar ze toch draagt, omdat ze gewoon mooi zijn of goed passend bij de gelegenheid. Steunzolen kunnen dan net even de upgrade geven aan je schoenen waardoor ze toch lekker zitten en jij dat vermoeide gevoel in je voeten niet ervaart. Denk hierbij aan steunzolen met speciale materialen die zorgen voor extra demping, drukverlaging en zachtheid. Ook hiervoor zijn er diverse mogelijkheden voor sport, werk en dagelijks gebruik. Heb je daarbij specifieke wensen, dan kun je dat aangeven in de opmerkingen als je steunzolen laat aanmeten via onze configurator. Zo kunnen onze orthopedisch technologen daar rekening mee houden bij het maken van jouw unieke, op maat gemaakte steunzolen.

Prestatieverbetering na steunzolen laten aanmeten

Meer stabiliteit bij tennis of golfen, verbeterd looppatroon bij het hardlopen, directe krachtoverbrenging bij het wielrennen of schokabsorptie bij volleybal en basketbal. Voor iedere sport maken wij verschillende steunzolen op maat met unieke eigenschappen die zorgen voor verbetering van jouw prestaties. In de configurator kun je aangeven voor welke sport jij je steunzolen wil gebruiken.

We hopen dat dit artikel je vraag: ‘Wanneer heb je steunzolen nodig?’ beantwoord. En denk jij nu: ‘Ik wil steunzolen laten aanmeten?’ Vul dan onze configurator in voor steunzolen op maat die helemaal aansluiten bij jouw wensen en behoeftes. Op naar een pijnvrij leven zonder voet klachten!

Start configurator

5 / 5